NIIF Intézet tájékoztató - 2014. április

Tisztelt Felhasználóink!
 
Az NIIF Intézet, mint a Sulinet infrastruktúra működtetője és fejlesztője folyamatosan tájékoztatja a Sulinet intézményeket az infrastruktúrát érintő változásokról és új fejlesztésekről.
 
Megrendezésre került az 5. Sulinet nyílt nap 2014. március 20-án. Az eseményen  az alábbi témákat érintettük:
1. Köszöntő, rövid tájékoztató az NIIF Intézetről és a Sulinet+ projektről
2. Keretrendszerek bemutatása: dashboard demózás
3. Multimédia szolgáltatások demó
4. Switch-ek konfigurációja
5. Kérdések és válaszok
Az előadások fóliái és a nyílt nap videói elérhetőek a http://sulinet.niif.hu/nyilt_nap5 weboldalon.
A következő nyílt napra javasolt témákat kérjük küldjék el a sulinetnyiltnap@niif.hu címre.
 
 
Hálózati eszközök cseréje
 
Gyors ütemben folyik az iskolák adathálózati (hétköznapi nevén Internet) csatlakoztatását biztosító elavult hálózati eszközök új készülékekkel való kiváltása, ld. http://sulinet.niif.hu/cisco_halozati_eszkozok_csereje
Eddig 3500 iskolában történt meg az új eszközök üzembe helyezése a 4500 Sulinet végpontból, a TIOP-1.1.3-12/1-2013 projekt keretében. Elindult Pest megyén belül is az új hálózati eszközök nagyüzemi telepítése (napi 30 - 50 db. iskolai végpont), a KMOP 4.6.1_E projektben. A fennmaradó 1000 iskolában az eszközök cseréjét még 2014. június végéig szeretnénk megvalósítani. Kérjük, a telepítés pontos időpontjára vonatkozó  kérdéseikkel ne terheljék az ügyfélszolgálatot!
Minden érintett intézményt a telepítés előtti munkahét utolsó munkanapjáig értesítünk emailben a várható időpontról! Emellett  az NIIF Intézet alvállalkozója a pontos idopont ügyében (melyik nap, hány órára érkeznek) telefonon fogja keresni az intézményi kapcsolattartót!
 
 
Cisco 2950 switch alap konfigurációs segédlet
 
Készítettünk egy alap konfigurációs segédletet a Cisco 2950 switch-hez, mivel az iskolák nagy többsége a fentebb említett hálózati eszközök cseréje során igényt tartott ezen eszközre. A segédlet elérhető a http://sulinet.niif.hu/ weboldalon, közvetlen link: http://sulinet.niif.hu/alap_cisco_switch_konfiguracios_segedlet
 
 
Sulinet Multimédia pilot program
 
Továbbra is várjuk azon érdeklődő intézmények jelentkezését, akik kedvet éreznek az Intézetünk által meghirdetett multimédia kísérleti pilot programban való részvételre. A pilot program keretén belül lehetőség van a szoftveres videokonferencia szolgáltatásunk és a tudományos videomegosztó portálunk (videotorium.hu) kipróbálására és rendszeres használatára. A pilotban való részvétel ingyenes, költségvonzata vagy beruházási igénye nincs! A pilot programról bővebb információ a https://webform.niif.hu/multimedia_pilot oldalon található. A kapcsolódó szolgáltatások weboldalai: http://vvc.niif.hu és http://videotorium.hu
 
 
Sulinet dashboard induláshoz adatok
 
Az új eszközök és szolgáltatások használatához új felhasználói felületet fejlesztettünk a Sulinet infrastruktúra felhasználóinak. A hozzáféréshez szüksége lesz az ún. sulinet adminmail jelszóra is. A sulinet dashboard indulásáról és elérhetőségéről külön üzenetben tájékoztatjuk önöket.
 
Bármilyen felmerülő  kérdés  esetén az NIIF Intézet Sulinet Ügyfélszolgálata (telefon: (06-1) 450-3080, email: sulinet@sulinet.niif.hu, web: http://sulinet.niif.hu) készséggel áll az Önök rendelkezésére.