NIIF Intézet tájékoztató - 2014. szeptember

Tisztelt Felhasználóink!

Az NIIF Intézet, mint a Sulinet működtetője és fejlesztője folyamatosan tájékoztatja a Sulinet intézményeket az infrastruktúrát érintő változásokról és új fejlesztésekről.

 

7. Sulinet nyílt nap

2014. szeptember 10-én rendeztük meg a 7. Sulinet nyílt napot az alábbi témákban:

  • Köszöntő, rövid tájékoztató a Sulinetről és a Sulinet+ projektről
  • Bevezetés a Wordpress használatába
  • A HUNEDU program és a kapcsolódó nyílt forráskódú operációs rendszer bemutatása és funkciói
  • A Karinthy Frigyes Gimnázium rendszereinek bemutatása
  • Kérdések és válaszok

A nyílt napon elhangzott előadások video anyagai megtekinthetőek az alábbi weboldalon: http://sulinet.niif.hu/nyiltnap_7
 

Hálózati eszközök cseréje

Országosan 4500 Sulinet végpont biztosítja az iskolák adathálózati (hétköznapi nevén Internet) csatlakoztatását. A végpontokon korábban használt  elavult hálózati eszközök új készülékekkel való kiváltása minden intézményben sikeresen megtörtént!

(http://sulinet.niif.hu/cisco_halozati_eszkozok_csereje)

A hálózati végpontok európai uniós fejlesztési projektek (TIOP és KMOP) eredményeképpen újultak meg. Ezek gyártói garancia révén biztosítják a legújabb technológiával a  megbízható Internet-kapcsolódást, a hálózat folyamatos működőképességét,  megalapozva a  sávszélesség bővítések lehetőségét is.

Kérjük, amennyiben tudnak olyan végpontról, ahol esetlegesen még a régi hálózati eszköz üzemel, nyilvántartásunk egyeztetése érdekében kérjük, jelezzék az NIIF Sulinet Ügyfélszolgálatán!

 

Sulinet Dashboard

Már több mint 700 intézmény veszi igénybe a Sulinet Dashboard felületet (https://sulinetadmin.niif.hu), melyen keresztül a levelezés, a hálózat, a hibabejelentések, a kapcsolattartás és egyéb funkciók áttekinthetően, könnyen elérhetőek.

A felületre történő belépés menetét egy korábbi tájékoztatóban (https://sulinet.niif.hu/node/30) részletesen ismertettük.
FIGYELEM! Minden esetben az Önök intézményével is az adatbázisunkban fellelhető, korábbi elérhetőségeken kíséreljük meg a kapcsolatfelvételt. Annak érdekében, hogy minden tájékoztatást időben megkapjanak, illetve mihamarabb segíthessünk információkkal az informatikai infrastruktúráját érintő kérdésekben, helyes, naprakész kapcsolattartó adatok szükségesek. Kérjük, a Sulinet Dashboard felületen ellenőrizzék (Ellenőrizetlen kapcsolattartók figyelmeztetést is látnak, ilyen jellegű hiányosság esetén) a nyilvántartásunkban lévő adatok helyességet (intézményi adatok, kapcsolattartók, stb.)! Eltérés esetén a Sulinet Dashboardon a Bejelentések menüpont alatt az adatokat frissíthetik. Köszönjük támogató együttműködésüket!

Korábbi hírleveleinket, illetve a Sulinet szolgáltatásokat a http://sulinet.niif.hu weboldalon követhetik figyelemmel.

Bármilyen felmerülő  kérdés  esetén az NIIF Intézet Sulinet Ügyfélszolgálata (telefon: (06-1) 450-3080, email: sulinet@sulinet.niif.hu, web: http://sulinet.niif.hu) készséggel áll az Önök rendelkezésére.