NIIF Intézet tájékoztató - 2014. június

Tisztelt Felhasználóink!

Az NIIF Intézet, mint a Sulinet infrastruktúra működtetője és fejlesztője folyamatosan tájékoztatja a Sulinet intézményeket az infrastruktúrát érintő változásokról és új fejlesztésekről.

 
6. Sulinet nyílt nap

2014. június 3-án rendeztük meg a 6. Sulinet nyílt napot. A nyílt napon elhangzott előadások video anyagai megtekinthetőek az alábbi weboldalon: http://sulinet.niif.hu/nyiltnap_6

 

Sulinet dashboard

Ahogy már májusban tájékoztatást adtunk, az új eszközök és szolgáltatások használatához felhasználói felületet fejlesztettünk a Sulinet infrastruktúra felhasználóinak, mely a https://sulinetadmin.niif.hu/ weboldalon keresztül érhető el folyamatosan bővülő funkciókkal.

További információ: https://wiki.niif.hu/SulinetDashboard

A felületre történő első bejelentkezéshez a Sulinet Rendszergazda Menedzser oldal használata szükséges. A Sulinet Rendszergazda Menedzser útmutatója: https://wiki.niif.hu/SRM

FIGYELEM! Az Önök intézményével az adatbázisunkban fellelhető elérhetőségeken kíséreljük meg a kapcsolatfelvételt. Annak érdekében, hogy minden tájékoztatást időben megkapjanak, illetve mihamarabb segíthessünk információkkal az informatikai infrastruktúráját érintő kérdésekben, helyes kontaktadatok szükségesek. Kérjük, levelünk olvasásakor lépjenek be a Sulinet dashboard felületre és ellenőrizzék a nyilvántartásunkban lévő adatok helyességet (intézményi adatok, kapcsolattartók, stb.)! Eltérés esetén a Sulinet dashboardon a Bejelentések menüpont alatt az adatokat frissíthetik. Köszönjük támogató együttműködésüket!

 

Sulinet Multimédia pilot program

Továbbra is várjuk azon érdeklődő intézmények jelentkezését, akik kedvet éreznek az Intézetünk által meghirdetett multimédia kísérleti pilot programban való részvételre.

A pilot program keretén belül lehetőség van a szoftveres videokonferencia szolgáltatásunk és a tudományos videomegosztó portálunk (videotorium.hu) kipróbálására és rendszeres használatára. A pilotban való részvétel ingyenes, költségvonzata vagy beruházási igénye nincs! A pilot programról további információk a https://webform.niif.hu/multimedia_pilot oldalon találhatóak.

 

Bármilyen felmerülő  kérdés  esetén az NIIF Intézet Sulinet Ügyfélszolgálata (telefon: (06-1) 450-3080, email: sulinet@sulinet.niif.hu, web: http://sulinet.niif.hu) készséggel áll az Önök rendelkezésére.