NIIF Program tájékoztató - 2014. augusztus

 

Tisztelt Felhasználóink!   

A KIFÜ, mint a Sulinet infrastruktúra működtetője és fejlesztője folyamatosan tájékoztatja a Sulinet intézményeket az infrastruktúrát érintő változásokról és új fejlesztésekről.

Sulinet Dashboard

Egyre többen veszik igénybe a Sulinet Dashboard felületet (https://sulinetadmin.niif.hu), melyen keresztül a levelezés, a hálózat, a hibabejelentések, a kapcsolattartás és egyéb funkciók áttekinthetően, könnyen elérhetőek.

A felületre történő belépés menetét egy korábbi tájékoztatóban (https://sulinet.niif.hu/node/30) részletesen ismertettük.  A felület a napokban új szolgáltatással bővült, így tömegesen lehet felhasználókat felvenni  CSV állományok használatával. Ez leginkább azon intézmények számára jelent könnyebbséget, ahol sok felhasználó van.    A hosszadalmas kézi rögzítés és adminisztrálás helyett ugyanis néhány kattintással frissíthető a felhasználó-állomány.

FIGYELEM! Minden esetben az Önök intézményével is az adatbázisunkban fellelhető, korábbi  elérhetőségeken kíséreljük meg a kapcsolatfelvételt. Annak érdekében, hogy minden tájékoztatást időben megkapjanak, illetve mihamarabb segíthessünk információkkal az informatikai infrastruktúráját érintő kérdésekben, helyes, naprakész kapcsolattartó-adatok szükségesek. Kérjük, a Sulinet Dashboard felületen ellenőrizzék a nyilvántartásunkban lévő adatok helyességet (intézményi adatok, kapcsolattartók, stb.)! Eltérés esetén a Sulinet Dashboardon a “Bejelentések” menüpont alatt az adatokat frissíthetik. Köszönjük támogató együttműködésüket! 

 

Ingyenes szűrőszoftver a kiskorúak védelmében

A kiskorúak biztonságos internethasználata érdekében 2014. július 1-jétől internet-szolgáltatóként biztosítjuk legalább egy, a kiskorúak védelmét lehetővé tevő, magyar nyelvű, könnyen telepíthető és használható szoftver (szűrőszoftver) internetes honlapunkról való letölthetőségét és ezt követően annak ingyenes használhatóságát. További információ: http://sulinet.niif.hu/szuroszoftver

 

Sulinet Multimédia pilot program 

Továbbra is várjuk azon érdeklődő intézmények jelentkezését, akik kedvet éreznek az Intézetünk által meghirdetett multimédia kísérleti pilot programban való részvételre. 

A pilot program keretén belül lehetőség van a szoftveres videokonferencia szolgáltatásunk és a tudományos videomegosztó portálunk (videotorium.hu) kipróbálására és rendszeres használatára. A pilotban való részvétel ingyenes, költségvonzata vagy beruházási igénye nincs! A pilot programról további információk a https://webform.niif.hu/multimedia_pilot oldalon találhatóak.   

A korábbi hírleveleinket, illetve a Sulinet szolgáltatásokat a http://sulinet.niif.hu weboldalon követhetik figyelemmel. 

Bármilyen felmerülő  kérdés  esetén a KIFÜ Ügyfélszolgálata (telefon: (06-1) 450-3080, email: sulinet@sulinet.niif.hu, web: http://sulinet.niif.hu) készséggel áll az Önök rendelkezésére.